Home Luennoitsijat

Luennoitsijat

Vuoden 2018 Resonanssiin varmistuneet luennoitsijat ovat:

Anne Nissinen
Uraa Annella on Ylessä jo yli 20 vuotta, ja nyt TV-sarjojen lisäksi työhön kuuluu kuunnnelma. Dramaturgina Anne on kiinnostunut maailmasta laaja-alaisesti, erityisen kiinnostavaa tarinankerronnan kannalta on virtuaalimaailman avautuminen. Anne toimii myös ohjelmien kehitys- ja sparraustyössä sekä opiskelijoiden lopputöiden ohjaajana Tamkissa.

Resonanssissa Anne tulee puhumaan rytmistä ja sykleistä käsikirjoittajan näkökulmasta.
“Kaikessa on rytmi.” Se on niin itsestäänselvää että tunnistammeko sitä enää?
Maailma muuttuu, muuttuuko käsikirjoittaminen?

 

Hiili Hiilesmaa

Hiili Hiilesmaa on suomalainen pitkän linjan musiikkituottaja. Hänen oma musiikintuotantoyhtiö Hiili Music on toiminut vuodesta 2000 ja oma levymerkki Concorde Music Company vuodesta 2014. Vuosien varrella Hiilesmaalla on ollut projekteja yli 20 maassa, hän on tuottanut ja miksannut monenlaisia artisteja, kuten: HIM, Apocalyptica, Don Huonot, Kauko Röyhkä, Jonne Aaron ja Remu & Hurriganes. Hiilesmaan työstämiä levyjä on myyty yli 3 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Luennolla tullaa keskittymään äänitteen tuottamisen eri vaiheisiin ja niiden toteuttamiseen verkon avulla.

 

 

 

Aki Mäkivirta

Aki on tutkinut biosähköisten signaalien käyttöä VTT:n Sairaalatekniikan laboratoriossa ja televisioäänen toteuttamista Nokian tutkimuskeskuksessa ennen liittymistään Genelecin riveihin, jossa Aki on vetänyt Smart Active Monitoring -tuotelinjan arkkitehtuurin kehittämista.

Immersiiviääni tarjoa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia ja ilmaisuvoimaa äänikuvan luomiseen. Muutos immersiiviäänen käyttöön alkoi elokuvan alueelta. Yleisradiotoiminnan alueella ohjelmatuotannossa ollaan nyt ympäri maailmaa siirtymässä immersiiviäänen käyttöön. Kuluvan vuoden lopulla Japanissa NHK alkaa jakaa immersiiviääntä yleisradiolähetyksenä koteihin. Äänen tarkkailu on kokemassa monenlaisia muutoksia immersiiviäänen takia. Monitorikaiutin kehittyy ja kaiuttimien käyttö muuttuu ja mukautuu uusiin vaatimuksiin. Kaiuttimien täytyy nyt osata myös kompensoida vaihtelevan huonesijainnin aiheuttamia äänenlaadun vaihteluja. Subwoofereiden tarve ja käyttö tulee muuttumaan uusien työtapojen myötä.

 

 

 

Pinja Mustajoki

Pinja Mustajoki on dokumenttielokuviin ja radiokuunnelmiin keskittynyt äänisuunnittelija. Hän työskentee monialaisesti myös mm. puhesynteesin, ääni-installaatioiden ja lisätyn äänitodellisuuden parissa. Mustajoki tekee visuaalisen kulttuurin väitöskirjaansa Aalto-yliopiston Taiteen laitoksella.

Resonanssin luennossaan Mustajoki pohtii ja vertailee rytmin käyttöä äänisuunnittelijan työssä kuvan kanssa ja ilman.

 

 

 

 

Mika Ritalahti

Mika on kokenut tuottaja, joka on tuottanut kokoillan elokuvia, dokumentteja, lyhytelokuvia ja televisiosarjoja. Hänen viimeisin kokoillan elokuva on Visa Koiso-Kanttilan ohjaama ”Kaiken se Kestää”, joka oli Moskovan Elokuvafestivaalien kilpailusarjassa ja voitti palkinnon Cape Townin festivaaleilla.   Parhaillaan Mika viimeistelee Maria K. Monosen ohjaamaa ”MC Landeböönaa” ja kehittelee kauhuelokuvaa ”Pahanhautoja” (ohj. Hanna Bergholm). Mika tuottaa myös kuunnelmia radioon.

Resonanssissa Mika yrittää hahmottaa tuottajan näkökulmasta rytmin merkitystä katsojan kokemuksessa. Miksi joku tuntuu hitaalta ja toinen nopealta?

 

 

 

Antti Nykyri

Antti Nykyri on monipuolisesti ja alojen välisesti äänen ja musiikin parissa toimiva taiteilija. Hänen kotimainen ja kansainvälinen työskentelynsä sisältää yli kuusikymmentä projektia kahdeksantoista vuoden ajalta. Töihin lukeutuu mm. installaatiotaiteen, äänitaiteen, mediataiteen, nykytanssin, sovellussuunnittelun, runouden, musiikin, teatterin, osallistavien teosten ja käyttöliittymäsuunnittelun projekteja. Nykyri on julkaissut taiteellisen tutkimuksen kontekstissa alaansa käsitteleviä vertaisarvioituja artikkeleita sekä toiminut taiteen ja sen koulutuksen alalla useissa asiantuntija-, opetus- ja luottamustehtävissä.

Nykyri tarkastelee luennossaan rytmiä teosten eri osa-alueita ja tekijöitä yhteen liittävänä käsitteenä. Esimerkkeinä hän käyttää esittäviiin taiteisiin sekä muille taiteiden alueille sijoittuneita töitään.

 

Pekka Karjalainen