Home Luennoitsijat

Luennoitsijat

Viimeiset luennoitsijat päivittyvät piakoin!

Panu Riikonen: Tapaus Bodom

Äänisuunnittelija Panu Riikonen on uusi lisäys luennoitsijoiden listallamme. Hän on työskennellyt lukuisten suomalaisten elokuvien parissa, joista mainittakoon Sauna, Sisko tahtoisin jäädä sekä Tom of Finland. Resonanssissa Riikonen käy läpi tekemäänsä äänisuunnittelua Bodom -elokuvaan, josta hän myös sai Parhaan äänisuunnittelun Jussi-palkinnon.

 

Timo “Tipi” Tuovinen: Tampere Filharmonian atmos/ambisonic/360 kuva-tallenteen erityispiirteet

Tipi Tuovinen on pitkän linjan musiikkituottaja, joka on tehnyt duunia hyvin erilaisissa tehtävissä vuosien mittaan. Hän on moniosaaja, joka on tehnyt töitä teatterissa, elokuvamusiikin tuottajana ja äänittäjänä, opettajana ja yrittäjänä. Tuovinen on tehnyt äänitöitä jo yli 90 tv- ja elokuvatuotannossa, joihin lukeutuu muun muassa elokuvat Ganes ja Erottamattomat.

Mark Malyshev: Tampere Filharmonian atmos/ambisonic/360 kuva-tallenteen erityispiirteet

Mark Malyshev opiskelee TAMKissa musiikintuotantoa, ja on muun muassa säveltänyt musiikkia muutamiin koulun lopputöihin. Hän on myös kerännyt omaa äänikatalogia johon on äänittänyt musiikkia vokaalien kanssa sekä ilman.

Janne Auvinen: Teatteriäänisuunnittelu

Janne Auvinen on työskennellyt teatterin parissa valo- sekä äänipuolella, ja on sen myötä työskennellyt miltein jokaisessa Suomen teatterissa. Tänä päivänä hän työskentelee tapahtuma- ja tuotantojohtajana Logomossa, Turussa. Alunperin Auvinen on Tampereelta kotoisin, ja kannattaa Tapparaa.

Päivi Takala: Miltä ääni tuntuu?

Päivi Takala on kirjoittanut väitöskirjan äänen tuntuisuudesta, jota hän raoittaa meille luennollaan. Takala on diplomiviulisti sekä äänisuunnittelija. Hän on tehnyt lyhytelokuvia sekä dokumentteja, joita on ohjannut, säveltänyt ja käsikirjoittanut projektista riippuen. Ääni-installaatiot kuuluvat myös hänen kädenjälkeensä.

Riitta Rainio: Mitä ääniarkeologian avulla on saatu selville akustisesta ympäristöstä

Riitta Rainio on ääniarkeologi, joka on tehnyt tutkimustyötä Pohjois-Suomen pyhien paikkojen kaikuisuudesta. Hänen tutkimukseensa kuuluu myös rautakauden aikaiset kulkuset ja kellot, sekä niiden merkitys kyseiselle aikakaudelle.

Ville Sorsa: Pelien äänisuunnittelu

Ville Sorsa on palkittu peliäänisuunnittelija, jonka ansioluetteloon kuuluu muun muassa toimintapeli Quantum Break. Pelin kehitti Remedy Entertainment, jossa Sorsa nykyään työskentelee. Hän kertoo löytävänsä luovuutensa muiden töitä analysoimalla sekä pyrkien löytämään yllättäviä, toimivia yhdistelmiä. Musiikkituotanto ei ole Sorsalle myöskään vierasta, ja hänellä on kokemusta myös DJ:nä työskentelystä.